Ali Kalkancının sakalını kim uçurdu?

Adı Fadime Şahini iğfal ettiği gerekçesi duyula,n28 Şubatta en çok konuşulan ismi Aczimendi Şeyhi Ali Kalkancının sakalları Ergenekon tarafından neden kesildi?

Adı Fadime Şahini iğfal ettiği gerekçesi duyula,n28 Şubatta en çok konuşulan ismi Aczimendi Şeyhi Ali Kalkancının sakalları Ergenekon tarafından neden kesildi?

28 Şubat döneminde mürüdü olan Fadime Şahini iğfal ettiği iddiasıyla gündemi sarsan sahte Şeyh Ali Kalkancının bir karışı geçen sakalları, Ergenekon tutuklusu Ümit Oğzutanın ofisnde permatikle kesilmiş ve Kalkancı katılacağı televizyon porgamı öncesinde demokratik hoca kimliğine sokulmuş...

Refah-Yol Hükümeti’nin iktidardan düşürüldüğü 28 Şubat sürecinin baş aktörlerinden Aczimendi Şeyhi Ali Kalkancı’nın ismi Ergenekon örgütü’nün deşifre edilmesi ile tekrar gündeme geldi. Ergenekon tutuklularından emekli Yüzbaşı Zekeriya Öztürk`ün, iddianame ekindeki telefon kayıtlarında `Bizim hoca` diye bahsetmesi ile gün yüzüne çıkan ‘sahte şeyh’ Ali Kalkancı-Ergenekon ilişkisi ağına, Tuncay Güney’in iddiaları da eklendi.

KALKANCININ UĞRAK YERİ STRATEJİ DERGİSİ
Ergenekon terör örgütünü deşifre eden isim olarak dikkatleri üzerine toplayan ve örgütle ilgili olarak söylediği her söz gündeme bomba gibi düşen Tuncay Güney, Ali Kalkancı’nın örgütle bağlantılarını anlattı. Tuncay Güney, Gazeteci Bedir Acar’ın, Timaş’tan çıkan “Tuncay Güney Anlatıyor” isimli kitabında, örgüt mensuplarının projelerini ve neler yaptıklarını açık açık anlattı. Bir bölümü TVNET’de de yayınlanan 256 sayfalık kitapta, Strateji Dergisi’nin Haber Müdürlüğü görevindeyken Kalkancı’nın dergiye gidip geldiğini aktaran Güney, Kalkancı’nın, televizyona çıkma işlerini derginin o dönem Genel Yayın Yönetmeni olan ve şu anda Ergenekon’dan tutuklu olarak yargılanan Ümit Oğuz’tan tarafından yürütüldüğünü ifade etti.

SAKALLAR KESİLDİ ÖDÜNÇ KRAVAT BULUNDU
28 Şubat döneminin diğer bir aktör olan Fadime Şahin’le olan ilişkisi ile adını duyuran ve daha sonra nikâhlı eşi ve diğer kadınlarla yaşadığı ilişkilerle gündeme gelen Ali Kalkancı’nın bir karışı geçen sakallarının bir televizyon programı öncesinde Strateji Dergisi’nde permatikle kesildiğini söyleyen Güney o günleri şöyle anlatıyor: “O dönem, ben Strateji Dergisi’nde, künyesinde de görebilirsiniz, kütüphaneden elde edebilirsiniz, haber müdürüydüm ve genel yayın yönetmeni Ümit Oğuztan’dı. Bugün Ümit Oğuztan, kendisi içerdedir. Gazetecidir kendisi de. Ve Ali Kalkancı’yı ve eşi Emine Kalkancı’yı kendisi televizyonlara getirmiştir. Özellikle Ali Kalkancı’yla çok ünlü bir programa katıldı Türkiye’de. Kalkancı, sakallarını ilk kesmişti. Strateji’nin ofisinde bir permatik alındı, o permatikle kesti, bıyıkları kalmıştı hatırlıyorum.”

TÜM BUNLARIN HEDEFİ ERBAKANDI
Tuncay Güney, ilk defa bir televizyon programına katılan Sahte Şeyh Kalkancı’nın sakallarının ‘demokratik bir hoca’ görüntüsü vermek için kesildiğini ve programına katılırken taktığı kravatın ise bir iş adamından ödünç alındığını anlattı. Ali Kalkancı tezgahı ile dönemin Başbakanı olan Necmettin Erbakan ve Refah-Yol Hükümeti’ne büyük haksızlıklar yapıldığını ifade eden Güney, kendisinin düzenlenen tertibin içine girmediğini, girmeyeceğini de Ümit Oğuz’a söylediğini ifade ediyor. “Erbakan benim saygı duyduğum bir insandır.” diyen Güney, o dönemde tamamen Erbakan’ın hedef alındığını ve bunların bir komplo bir oyun olduğunu ifade etti.
Tarih: 24-10-2008 Okunma: 102
Kaynak: https://site.iyiinsan.com/