Çalışma Bakanı Işıkhan: Asgari ücrete ara zam, emeklilere refah payı gündemde yok

EURONEWS

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrette artış olmayacağını belirtirken emekliler için refah payının gündemlerinde yer almadığını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Çarşamba günü yaptığı açıklamada asgari ücrete ara zam yapılmayacağını ve emeklilere refah payının gündemlerinde yer olmadığını söylerken, yeni asgari ücret görüşmelerinin Aralık ayında başlayacağını belirtti.

İktidar Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBM)) grup toplantısı öncesi muhabirlerinin sorularını yanıtlayan Işıkhan, "Asgari ücrette herhangi bir artış olamayacak. Geçen aralık ayında da biz bunu ifade ettik. Göstergeler de çok olumlu geliyor. İnşallah aralık ayında asgari ücreti belirlemek üzere bir araya geleceğiz" dedi.

Emekliye verilmesi planlanan refah payının ise gündemlerinde yer almadığını, sadece toplu sözleşme gereği artışlar yapılacağını söyledi. Işıkhan, "Refah payı ile ilgili şu an bir çalışmamız yok" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Salı günü yaptığı açıklamada enflasyonu düşürmeye odaklanıldığını belirtmiş ve "Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir süreçle ilgili bir süreç olacak mı derseniz, olmayacak diyebilirim" şeklinde konuşmuştu.


Tarih: 29.06.2024 Okunma: 68