GENÇLİK ve SPOR ŞEHRİ SANDIKLI

GENEL HABERLER

GENEL HABERLER

Haber analiz: İ. Hakkı Cengiz

Bu şehirde gençleşirsiniz!

İki haftadır Sandıklı’dayım. Gittikçe büyüyen, gelişen Sandıklı’yı geziyorum ve güzel şeyler görüyorum. Beni en çok sevindiren manzara; Sandıklı’nın her yanının spor tesisleriyle dolması ve Sandıklılı gençlerin, çocukların ve ailelerinin spora büyük ilgi göstermesi oldu.

Sandıklı’nın bir “spor şehri” haline gelmesini Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sağlamış. İlçede, çalışkan, kendini spora adamış bir Gençlik ve Spor Müdürü var: Murat Araz. Kendisi de güreş antrenörü olan Murat Araz, Sandıklı’da, bütün spor dallarının yapılabilmesi, gençlerin ve çocukların katılabilmesi için mesai kavramı tanımadan çalışıyor, çabalıyor. Halı saha, basketbol sahası ile voleybol, basketbol, masa tenisi ve jimnastik sporlarının yapılabildiği kapalı bir spor salonunun bulunduğu, Gençlik ve Spor Müdürlüğü (GSM) tesislerinde görüştüğümüz Araz, “Sandıklı’daki spor tesislerimizde, sporun hemen her dalında, dört mevsim boyunca kurslar açıldığını, gece-gündüz antrenman yapıldığını, içinde bulunduğumuz yaz aylarında, toplam 1.500 (bin beş yüz) öğrenciye kurs verildiğini” anlattı.

Sandıklı İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Murat Araz

Burada tanıştığımız Jimnastik antrenörü Aslı Çimen, kendisinin 150 öğrencisi olmak üzere toplam 300 kişinin jimnastik kursuna katıldığını söyledi.

Spor tesisleri Sandıklı’nın dört bir yanına yayılmış. Bunların en kapsamlılarından biri de benim mahallemde, Çay Mahallesi’ndeki GENÇLİK MERKEZİ. Burada, bir basketbol sahası, bir tenis kortu ve kapalı bir spor salonu var. Gençlik Merkezi’nde görüştüğümüz, Gençlik Merkezi'nin Müdürü Ömer Faruk Pınar, “tesisimiz haftanın yedi günü açık. Geceleri de aydınlatma vasıtasıyla basketbol sahası ve tenis kortunda çalışma yapmak mümkündür.” bilgisini verdi. Tenis kursuyla ilgili çalışmaları daha önceki haberimizde vermiştik. Haberin bağlantısı: GELECEĞİN SERENA WILLIAMSLARI, FEDERERLERİ, NADALLARI SANDIKLI'DA  

Gençlik Merkezi’nde ayrıca, Kur’an Kursu, Resim atölyesi, Müzik atölyesi, satranç kursu, kütüphane, masa tenisi, fen laboratuvarı, Has Oda adındaki toplantı salonları mevcut.

Kendisi voleybol antrenörü olan Pınar, “şu anda, 300 öğrencimize voleybol kursu veriyoruz. Sandıklı’nın voleybol takımı, geçen yılki turnuvada il üçüncüsü oldu. Bu yılki hedefimiz şampiyonluk” diye konuştu. Pınar’ın voleybol antrenmanlarını, kapalı salonda izledim. Faruk Hoca’nın eğitim yöntemleri, öğrencilerin çabaları ve profesyonelce vuruşları, takımların başarısı konusunda ümit ve cesaret vericiydi. Sandıklı’da bu gelişmeleri görmek, bir Sandıklılı olarak göğsümü kabarttı.

Kapalı spor salonunda voleybol çalışmaları

Sandıklı’da spor etkinlikleri bu kadarla sınırlı değil. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün düzenlediği ve 29 Temmuz Pazartesi günü başlayan, iki hafta sürecek olan çocuklar futbol turnuvası var. Belediye Meydanı’nda gerçekleştirilen turnuva çok eğlenceli ve ilgi çekici. Turnuva sonunda, dereceye girenlere, törenle kupa ve ödüller verilecek.

Belediye Meydanı’nda futbol maçı

Sandıklı İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Murat Araz, ilçede başka spor tesislerinin de bulunduğunu söyledi. Araz’la görüşmemiz, 31 Temmuz Çarşamba günü akşam saatlerinde gerçekleştiğinden, diğer tesislere gitmeye vaktimiz yoktu. Müdür Bey, önümüzdeki günlerde oraları da görmeye davet etti. İlk fırsatta gidip, gördüklerimi bu sayfalarda anlatmaya çalışacağım.

Tarih: 01.08.2024 Okunma: 292