MİLLÎ EĞİTİM VE ERGENEKON

İsmail Hakkı CENGİZ - 27.04.2009

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.

 


 

Millî eğitimin Ergenekon’la tek ilişkisinin, çocuklarımıza “Ergenekon Destanı”nın bir güzel öğretilmesinden ibaret olması lâzım! Okullarımızda bunun yapıldığından son derece şüpheliyiz.

 

Bununla birlikte, kabinedeki en kıdemli bakan olan Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, güncel Ergenekon’la son derece alâkalı… 12’nci dalgada gözaltına alınanlar için; “onlar akademik faaliyetlerde bulundukları veya öğrencilere burs verdikleri için gözaltına alınmadılar. Darbe teşebbüsünde bulundukları için gözaltına alındılar!” diye beyanat vermişti. Belli ki sayın bakan ilgilenmiş, araştırmış, işin doğrusunu öğrenmiş ve milleti-memleketi aydınlatıyordu.

 

Suni gündemlerin ülkeye tesirini bu beyanattan daha iyi gösterecek bir delil, arasanız bulamazsınız.

 

Eğitimle alâkalı herkes kabul eder ki; Millî Eğitim Bakanının üzerindeki yük, aldığı sorumluluk Başbakandan bile ağırdır. Çünkü sadece 17 milyon çocuğun bugünü ve geleceği değil, bir milletin istikbali ve “kaderi” Eğitim Bakanının avuçları içindedir.

 

Millî eğitimi Bakanı sadece resmî okullardan, onların meselelerinden değil, özel dershanelerden özel eğitim merkezlerine, sürücü kurslarından dil kurslarına kadar ülkedeki her türlü eğitim faaliyetinden sorumludur.

 

Bu kadar yoğun işi olan bir bakanın suni gündem maddesiyle ilgilenmesi devasa boyutlardaki kendi işiyle ilgileneceği zamanı elbette azaltır. Tabii aklımıza şu soru da geliyor: Acaba, Sayın Bakan Millî Eğitimin meselelerini çözmekten ümidini kesti de artık kendini sadece güncelle mi meşgul ediyor?

*                        *                      *

Güçlü bir tek parti hükümetindeki, idealist bir Millî Eğitim Bakanı 5 yılda çok önemli sorunları çözebilir, millî eğitimde çığırlar açabilir, Türk eğitim tarihine altın harflerle adını yazdırabilir.

Kendisi de bir eğitimci olan, mevcut Bakan ise 7 yıldır “eğitim bakanı”dır. Sayın bakan güçlü tek parti iktidarında, eline her türlü imkân verilmesine rağmen eğitimde neyi düzeltti?

 

Çocuklarımızın çağa uygun bilgi seviyesinde yetişmesinden geçtim, en azından “iyi vatandaş” olarak yetişmeleri konusunda bir mesafe alınabildi mi?

 

Öğretmen açığı giderilebildi mi? 70-80 kişilik sınıflara son verilebildi mi?

 

İlköğretim yaşındaki bütün çocuklarımız okullara gönderilebildi mi?

 

Okullardaki “zorla bağış” kaldırılabildi mi?

 

Öğretmenlerin sorunları çözülebildi mi?

 

Bu şartlar altında öğrenciler, veliler ve öğretmenler; kendilerini “Ergenekon mağaraları”nda sıkışmış gibi hissediyorlar mı dersiniz?

 

 Dile kolay 7 yıl… Dijital dünyada 7 dakika bile çok kıymetliyken milyonların, bir daha geri gelmeyecek olan 7 yılını ve istikbalini nereye harcadınız, ÇOCUKLARIMIZIN VE ÜLKENİN 7 YILINI NE YAPTINIZ BAKAN BEY?

*                        *                      *

Ekrem Şama Üstadın Genelhaberler’deki ilk makalesinin başlığı “Millî Öğütüm Bakanlığı”ydı. Yazının bir yerinde “Gençlerimiz adeta eğitilme adı altında öğütülmektedirler.” diyen Üstada gelin de hak vermeyin!

 

Bir milletin istikbali öğütülüyor!

 

*                        *                                  *

Önceki Anketimizin Sonuçları:

 

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun bindiği helikopterin düşmesi hakkında ne düşüyorsunuz? 

 

1. Hiç kuşkusuz kazadır:13

 

2. Hiç şüphesiz sabotajdır:42


3. Sabotaj ihtimali olan bir kazadır:63

 

Ankete gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz. Sol sütundaki yeni anketimize katılır mısınız?

 

 

Önceki yazılar

Tarih: 27.04.2009 Okunma: 697

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?