DÜRÜSTLÜK BEŞ PARA ETMEZ

İsmail Hakkı CENGİZ - 13.06.2009

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.

 


 

RTÜK Başkanı Zahit Akman hakkında Başbakan ne diyor: “İyi bildiğimiz bir arkadaşımız. Dürüst bilirdik. Biliriz.”

 

Cümlenin başındaki “iyi” sıfatı; hem “yakından tanırız, ciğerini okuruz, cemaziyülevvelini biliriz” manâsında, hem de “iyi insandır, erdemlidir” anlamında söylenmiş olmalı.

 

Akman’ın dürüstlüğü için de önce “Dürüst bilirdik!” diye ağzından kaçırıyor, “aslında değilmiş, en azından kafamızda şüpheler oluştu” demeye getirirken;  “Biliriz”  şeklinde düzelterek, Akman’a sahip çıkıyor. Bir noktada dürüstlüğüne kefil oluyor. Tabii bu sözleriyle Erdoğan, dürüstlüğe de fevkalade bir önem ve kıymet verdiğini de ispatlıyor!

 

Sonra devam ediyor: “Zahit Akman’ın AKP ile bir ilişkisi yoktur, onun adıyla partimizin lekelenmeye çalışılması kadar yanlış bir şey olamaz.”

 

E, hani Akman’ı dürüst bilirdin. Dürüstlüğüne kefildin. Dürüstlük senin nazarında üstün bir nitelikti. O halde, dürüst birinin yakınlığı, onunla birlikte anılmak sana ve kurumuna şeref vermesi gerekmez mi?

*                        *                      *

Hayır, hayır!

 

Dürüstlük piyasada da, siyasette de 5 para etmez. Bu dünyada hiç kimseyi “ne dürüst bir arkadaş!” diye hiçbir yere getirmezler. Ne getirmesi? Dürüstlük, hemen her zaman bir ayak bağıdır… Sağlam bir karakter başa derttir… Dürüst bir kişiyi eğip bükemezsin… Hukuksuz arzularına itaat ettiremezsin…

 

Hasbelkader yanlışlıkla, dürüst, karakter sahibi birisini milletvekili, bakan falan yapmış veya bir üst yönetime getirmişsen ondan bir an evvel kurtulmaya çalışırsın. Herhangi bir partideki, dürüst, karakter sahibi, omurgalı bir üye, liderinin gözünde bir bozguncudan başka bir şey değildir.

 

Dürüstü kimse sevmez! Karısı bile…

*                        *                      *

Devlette, siyasette birilerini “dürüsttür” diye üst kurullara getireceksin… Bu ancak saflar ülkesinde olur veya öyle olduğuna sadece saflar inanır.

 

 

Çoğu amir, çalışacağı kişinin fırıldak, fırlama, işbitirici, esnek hatta biraz Buş olmasını ister. Bu niteliklere(!) sahip birisinde dürüstlükten eser olabilir mi?

 

Üst yönetimlerde işbitirici ve fırıldak olmak daha da elzemdir.

 

Akman’ı iyi bilen Erdoğan; sizce onu “dürüst” olduğu için mi RTÜK’e atamıştır?

*                        *                      *

BÜYÜKANIT TAHMİNİ

 

Üstünden 2 seneden fazla zaman geçen ve unutulan bir konu, şimdi pat diye ülke gündemine oturuyor. Bu işten kimin menfaati var?

 

Karşısına geçen gazeteciler, Başbakanın istemediği bir suali soramayacaklarına, hatta sorular önceden Başbakan’a verildiğine göre; bu konunun gündeme gelmesini bizzat Başbakan istemiştir.

 

Anlaşılıyor ki; 03 Mayıs 2007’de gerçekleşen, Erdoğan-Büyükanıt arasındaki “Dolmabahçe görüşmesi”nin içeriğinin açıklanmasında Başbakan’ın menfaati vardır. Büyük bir ihtimalle seçimlerden önce açıklayacaktır.

 

 

 

 Önceki yazılar

Tarih: 13.06.2009 Okunma: 724

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?