Robotlar sahibini tanıyabilir mi? -3-

Osman YILDIZ - 26.02.2024

Bugün 26 Şubat 2024

Tam 1 sene önce bugün bu saatlerde şöyle bir giriş yapıp linkte paylaştığım yazıyı yazmıştım.

Yazının girişi aynen şöyle

Robotlar sahibini tanıyabilir mi?

Bugün 26 Şubat 2023 saat 03:00

Bu saatten tam 20 sene önce aynı gün aynı saatlerde makale yazarken taşıdığım heyecanın 1/1000 i bile kalmamış halde bu satırları yazıyorum. Canımı yakan SCS. Kahreden SCS. Fakat yazımın konusu SCS değil.Devamı

Hasbelkader bu satırları okuyorsanız sizlere tavsiyem bu konu hakkında yazdığım ilk 2 yazıyı okuyup sonra burayı okumanızdır.

İlk yazıyı topu topu 900 civarında kişi okumuş. Aslında normal zekasına güvenen 3-5 kişi bile okusa bütün Dünya’nın konuşması gereken bir konu olduğunu herkes anlayabilecek.

Evet iddia ediyorum. Bu satırları okuyup kendi aklına ve gözüne inanabilen 3-5 kişi çıksa Dünya Adaletli bir yer olabilir.

3-5 kişi diyorum.

Maalesef bu satırları okuyan 3-5 kendi aklına güvenen kimse çıkmayacak. Ve benim bu yazdığım satırlar 26 Şubat 2025 günü hayatta olursam yeniden benim yazdığım kelimelerle benim okumam ile kalacak.

Neden böyle oluyor. Çünkü kendi aklını kullanmak gerçekten çok zor.

Birilerinin aklını kullanmak ise toplumda yer edinmek için çok ama çok gerekli.

Çünkü kişisel çıkarları için yaşayan insanlar, kendi çıkarlarına uygun daha önce düşünülmüş mutlak bir şey bulur. Masal bile sayılamayacak palavraları kendine maske yaparak yaşamak herkesin işine geliyor.

Maskelerimizin boyutu bazen o kadar ileri gidiyor ki sonuçların ne olduğu ile bile ilgilenmiyoruz.

O anlık bizim çıkarlarımız doğrultusunda daha önce sıralanmış palavraları bir çırpıda sıralayıp hemencecik işin içinden sıyrılıp çıkıyoruz. Ortaya çıkan sonuçta kimin zarar görebileceği ile bile ilgilenmiyoruz.

26 Şubat 2003 günü ben ne bulduğumu biliyorum. Bu satırları okuma ihtimali asla olmayacak kendi aklına ve gözüne inanan fakat kariyerleri ve kişisel çıkarları doğrultusunda hareket etmek zorunda olanlarda biliyorlar benim ne bulduğumu.

Bu satıra kadar geldiyseniz kendinize ve aklınıza güveniniz.

Yazımı alakasız basit bir bilgi ile bitiriyorum.

Köpeğim bugün keyifsizdi. Her zaman ben 10 adım atarsam en az 50 adım atan köpeğim bugün arkamdan beni zoraki adımlarla takip etti. Eve gelince ateşinin olduğunu fark ettim. Ateşini ölçünce 38,5 dereceyi gördüm. Ateşi düşürecek eylemler yapınca 36 dereceye düştü ve normale döndü.

Köpeklerinde insanlar gibi aynı vücut ısısına sahip olduklarını bilmiyordum. Bugün öğrendim. Alakasız bir şekilde de bu yazıyı okuyanlarla paylaşmış oldum. Saygılarımla

Tarih: 26.02.2024 Okunma: 637

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?

İ.Hakkı Cengiz

26.02.2024 - 10:44

Kendi aklını kullanmak gerçekten zor. Başlı başına bir çaba, emek, en önemlisi sorgulama, kendi hakkında, beyin hakkında derin derin düşünme, inceleme, araştırma ve çok büyük CESARET istiyor. Tespit ettiğiniz gibi, kendi aklına güvenen ve inanan 3-5 kişiye ulaşmak bile zor. Daha önceki yazılarınızdaki tartışmalarımızı tekrar okudum. Anladığım kadarıyla, size göre ben de aklıma inanan, güvenenlerden değilim. Aklına güvenmek nasıl olur, açıklamalısınız! İnsan neler yaparsa, hangi eylemlerde bulunursa aklına inanmış, güvenmiş olur. Bunu, örnekler vererek açıklamak çok faydalı olabilir. Gönülden selâmlar...

Osman Yıldız

26.02.2024 - 13:37

Cengiz bey Kendi aklına güvenmek nasıl olur diye sormuşsunuz. Çok basit bir örnek vereyim. Yemek için aldığınız her hangi bir gıdayı yediğinizde ne hissettiğinizi düşününüz. Ve o gıda hakkında yazılan, söylenenlerle karşılaştırma yapınız. Yazılan ve söylenenlerle sizin hissettikleriniz aynı ise siz asla kendi aklınıza güvenemezsiniz. Çünkü beyninizi tamamen algılara teslim etmiş durumdasınız. Ve ne yaparsanız yapınız kendi aklınızı kullanamazsınız. Buradan kendinizi test etmeye başlayabilirsiniz. Saygılarımla

İ. Hakkı Cengiz

27.02.2024 - 06:05

Gıda ile ilgili verdiğiniz örnek ilginç ve ufuk açıcı... Gıda yerine ilacı koyabilir miyiz? İlaçla ilgili yaşadığım ve son yazımda dile getirdiğim deneyim konumuza ışık tutabilir mi? İlaç, tedavi amaçlı ama benim hissettiğim, ilacın tedaviden ziyade sağlığımı bozduğu... Sonuçta bıraktım. Bu vaziyette aklıma inanmış ve güvenmiş miyim? Ne dersiniz?

Osman Yıldız

27.02.2024 - 11:57

Tabi ki konabilir. Fakat ilaç konusunda yine beynimiz bize öğrenilmiş çaresizliği anlattığı için tam olarak kendi aklınıza ve hislerinize inandığınız söylenemez. Tıp ve ilaç mafyasının sizi linç etmesinden korkmalısınız. Çünkü aynı konuda ileri sürülmüş bir çok fikir yine algılamışsınızdır. Alkollü içecekleri veya acılı gıdalarda da benzer algılarla hareket edilir. 9 ay 10 palavrasını toplumun algılayamamasını hiç anlayamadım. Bazı kabulleri doğrudan yıkmadan tam olarak kendinize güvendiğinizi söyleyemezsiniz. Bu arada algıları yıkınca 9 köyden kovulurusunuz lütfen dikkat. Saygılarımla