BAŞARISIZSINIZ, BECERİKSİZSİNİZ

İsmail Hakkı CENGİZ - 24.03.2009

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.

 


 

Dünyada 1 yılı aşkın bir süredir, Türkiye’de de hemen hemen 6 aydır “kriz” konuşuluyor. Daha doğrusu, dünyada konuşuluyor da Türkiye’de “var mı, yok mu” diye tartışılıyor.

 

Dünyada yaşandığı kesin olan hadisenin bizim ülkemizde ne vaziyette olduğu belli değil! Tabii herkesin yaşadığı bir muhit var, gördüğü, şahit olduğu durumlar var. Bununla birlikte hepimiz yanılabiliriz, abartabiliriz.

 

Peki, doğruyu kim söylüyor? En isabetli teşhisi kim koyuyor?

 

Kim söyleyebilir, kim koyabilir? Elbette bütün bilgilerin, verilerin, tahlillerin kendisine aktığı Sayın Başbakan. Kurban Bayramı sonrasında ne demişti: “Ben bu ülkenin doktoruyum. Teşhisi ben koyarım!” nitekim koymuştu; “Bütün kurbanlıklar satıldığına göre kriz yoktur!”

 

*                           *                      *

Şimdi, aradan 3 ay geçti. Elbette istatistikler, ekonomi istihbaratları saniye saniye Sayın Başbakan’a geliyor.

 

Öte yandan, bir seçim arifesindeyiz. Sayın Başbakan son 2 ayda, tam 57 ili gezdi. Ülkenin dört bir tarafını havadan, karadan, denizden, seçim otobüsünden ve makam aracından gördü. Meydanlarda kalabalıklarla konuştu. O sordu kalabalıklar cevap verdi. Bu vaziyette, memleketin durumunu “ülkenin doktoru”ndan daha iyi kim bilebilir?

 

Dolayısıyla, “kriz” konusunda Sayın Başbakan’ın sözlerine itibar etmeliyiz.

 

57’nci açık hava toplantısında, Bolu’da neler söyledi?

 

Şunları: “Dalgaya rağmen ayakta duruyoruz. Evvelallah biz sarsılmadık. Aynısını söylüyorum. Evet, teğet geçecek. Kriz bizi teğet geçecek. En az zararla bunu atlatacağız.

 

 Efendim, bak şu kadar tekstil fabrikası kapanmış, şu olmuş, bu olmuş. Abarttıkları gibi de büyük bir şey yok ortada. Bunu da söyleyeyim.”

 

Ve noktayı koydu:

 

“Yani işini bilmeyen başarısız varsa, kapanmış da olabilir.”

 

*                           *                      *

 

Bu sözlerin üzerine konacak söz kalmıyorsa da; fabrikasını, işyerini kapatanlara, işten çıkarılanlara, iş bulamayanlara, “işini bilmeyenlere” Başbakan’dan aldığımız ilhamla, bizim de bir çift lafımız olacak:

 

Aaah ah, yok sizde yetenek,

Olamadınız bir Kepenek…

 

 

 

Önceki yazılar

Tarih: 24.03.2009 Okunma: 686

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?