MUHALEFET AÇILIMI

İsmail Hakkı CENGİZ - 05.09.2009

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.

 

 

Sanki rüya görüyoruz, hayırdır inşallah!

 

2002 seçim zaferinden bugüne kadar, her gün biraz daha büyüklenen; 2007’deki gerçekten muazzam oy oranından sonra ise, büyüklükte sınır tanımayan Erdoğan’ın son hamlesini duydunuz herhalde!

 

Erdoğan, yüzde 1’i aşan bütün partilerden’Demokratik Açılım’ için randevu istendiğini söyledi ve “CHP’den cevap gelmedi ama onlar gelmezse biz gideriz” dedi.

 

Bu ne değişmedir?

 

Bırakın yüzde 1’i aşan partileri, mecliste bulunan yüzde 15’lik MHP’yi “yavru muhalefet” diye daha dün aşağılayan kişi, bu Erdoğan değil miydi?

 

Ülkenin en gergin günlerinde, en önemli sorunlar tartışılırken, meselâ, Cumhurbaşkanlığı seçiminde; meselâ, TBMM Başkanı seçiminde muhalefetin fikrini bırakın sormayı, işitmeye bile tahammülü olmayan bu Başbakan değil miydi?

 

Millet yıllardır dehşetli bir geçim sıkıntısı içindeyken ve son 1 senedir de işsizlikten cayır cayır yanıyorken, buna bir çözüm bulmak, hele muhalefete danışmak, onun önerilerini almak hiç aklına gelmezken; şimdi, bu danışma, görüşme iştiyakı nereden çıktı?

 

Hele görüşmede ısrar etmek, onlar gelmezse biz gideriz gibi gönül okşayıcı, “Yunusca açılım”ları neye yormalı acaba?

 

Siz, 7 senedir, neredeyse, Cumhuriyet tarihin en güçlü, iktidar gurubuyken, TBMM’de her şeye kadirken, muhalefete sormak, onlarla görüşmek, onların görüşlerini almak nereden aklınıza geldi?

 

Hele hele oyları % 1’ civarında olan partilerle muhatap olmak!!!

 

Bu nasıl olağanüstü bir alçakgönüllülüktür!

 

*                        *                      *

Sonra…

 

CHP’nin 20 sene önce hazırladığı “Kürt raporunu” övmeler, ondan yararlandığınızı söyleme incelikleri, CHP’ye iltifatlar…

 

Bu ne mükemmel bir siyasî nezaket!

 

Bu ne muhteşem bir olgunluk!

 

Ne idüğü belirsiz açılımlar değil ama Başbakan’ın bu tavrı desteklenmeye değer… Erdoğan’ın “muhalefet açılımı”nı sürdürmesini temenni ediyoruz.

 

Bu açılımın pek çok derde deva olacağı inancındayız.

 

*                        *                      *

YÜRÜ BE SİNAN

 

Yönetmen Sinan Çetin “Demokratik açılımı başlattığı için başbakanı kahraman olarak görüyorum” demiş.

 

Çok normal!

 

İçi boş olan açılımın kıymetini en iyi kim bilir?

 

Tabii ki, içi boş filmler ve programlar yapan yönetmen!

 

*                        *                      *

 

ÇETİNCE

 

Sezen’den geri kaldığını sezince Sinan,

Keşfetti ve dedi; sensin en büyük kahraman,

Meşrebime uygun boş açılımlar başlatan,

Gönlümün padişahı, memlekette başbakan,

Gayri millî şefim sen Recep Tayip Erdoğan.

 

 

 

Önceki yazılar

Tarih: 05.09.2009 Okunma: 854

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?