"Eşeğe oy veren hâkim", Hasan DEMİR

GENEL HABERLER Misafir Yazar - 25.05.2011


Hasan DEMİR, YENİÇAĞ


Demokrat Yargı Derneği Eş Başkanı ve Beypazarı Hâkimi Orhan Gazi Ertekin’in Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimleri öncesinde yaşananları anlattığı, “Yargı Meseleleri Halloldu! Yargının Eşekle İmtihanı” başlıklı kitabında yer verdiği kirli pazarlıklar basına yansıdı. Tutanağa bağlanıp altı imzalanan bu kirli pazarlıklarda hâkimin birinin “HSYK seçimini Adalet Bakanlığı ve Müsteşar yürütüyor. Ben şahsen Adalet Bakanlığı eşeği aday gösterse eşeğe oy veririm” dediği de kitapta yer almış. Bir hâkim yani işi “adalet dağıtmak” olan bir mübarek kişi tutar, “Bakanlık aday göstersin eşeğe bile oy veririm” derse, bu Türkiye’de “adalet” ve “demokrasinin” ne kadar çürüdüğünü göstermesi bakımından yeter de artar bile.
Hadi “adaleti” anladık “demokrasi” ile ne ilgisi var demeyin sakın. Bir hâkim oyunu küçük beklenti yahut endişeler için adeta “satarsa” muhtelif zihin operasyonlarına tabi tutulan sıradan vatandaşın küçük menfaatler karşılığında tercihte bulunması niye yadırgansın ve böyle bir “demokrasiyi” biz nasıl matah bir yönetim biçimi olarak içimize sindirelim?

***

Şimdi siz bir kısım hâkimlerin Bakanlık istedi diye eşeğe bile oy vereceğini söylediği bir Türkiye’de Kanal 7’lerin, Zahit Akmanların adlarının karıştığı kimi davaların niye sürüncemede kaldığının ve siz böyle bir Türkiye’de iyi niyetli insanımızın yurt dışında kâr-zarar ortaklığı bahanesiyle alın terlerini cebe indiren kimi holdinglerin peşine hakkıyla niye düşülmediğinin cevabını da bulmuş olursunuz. Okumuş, hâkim olmuş, verdiği kararlarla insanı ipe de götüren ve ipten de alacak bir güce erişmiş bir meslek sahibinin devletin icra organı olan hükümet gücüne elindeki bu ilahi gücü teslim etmesinde Erdoğan’lı AKP siyaset ve icraatlarının rolü azımsanacak gibi değildir.

Yazının devamı için: http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=18405

Tarih: 25.05.2011 Okunma: 763

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?