“ERMENİ SOYKIRIMI” DİYENE 1923 ERMENİSTAN BŞK’NIN RAPORU, Alaettin HACIMÜEZZİN

GENEL HABERLER Misafir Yazar - 01.05.2024

Ovanes Kaçaznuni “Ermenistan’ın 1923 Başbakanı” anlatıyor: “ Taşnakyutsun Partisinin sadece yoldaşları için değil her Ermeni’nin ciddi ciddi düşünülmesi gereken bir mesele olduğuna inandığım için yayınlıyorum. Herkese ulaşmasını istedim. 1914 sonbaharında ,Türkiye henüz savaşlardan birine katılmamış, fakat savaş hazırlıkları içindeyken ,Güney Kafkasya’da büyük gürültü içinde ve gönüllü biçimde Ermeni gönüllü birlikleri oluşturmaya başlandı. Sadece birkaç yıl önce Erzurumda yapılan kongrede gönüllü birlikler konusunda alınan olumsuz karara rağmen ,Ermeni Sosyalist Taşnaksutyun Partisi (EDDP) hem bu birliklerin oluşmasına hem de bunların Türkiyeye Karşı gerçekleştirdikleri askeri operasyonlara aktif biçimde katıldı. 1914 Ermeni Gönüllü Birlikleri kuruldu ve Türklere karşı faaliyete geçti. Sadakatımız, çalışmamız ve yardımlarımız karşılığında ÇAR Hükümetinin (Güney Kafkasya Ermenileri ile Ermeni Eyaletlerinden oluşan )Ermenistanın bağımsızlığını bize armağan edeceğine emindik. 1915 yaz ve sonbahar döneminde Türkiye Ermenileri zorunlu göçe (tehcir)tabi tutuldu, kitlesel sürgünler ve baskınlar gerçekleştirildi. Bütün bunlar Ermeni meselesine Ölümcül bir darbe vurdu.Türkler ne yaptıklarını biliyorlardı ve bugün pişmanlık duymalarını gerektirecek bir husus bulunmamaktadır; sonradan da anlaşılacağı üzere ,Türkiye’de Ermeni meselesinin temelli çözümü açısından bu yöntem en kesin en uygun bir yöntemdi.Uluslararası diplomatik bir konu olarak Türkiye Ermenistanı diye bir şey yok ; bu konu Lozan’da defnedilmiştir.”

 1-Batı Hristiyan Dünyasının Hz.İsanın farklı yorumu dolayısıyla aforoz ettiği Ermeni Kilisesini Osmanlı Yönetimi 1461 yılında tanıyıp ona devlette resmi yer verdi. 
2- Tartışılan 1914-1915  yılıysa 1913’te Osmanlı Devletinin Dışişleri Bakanı Gabriel Noradunkyan isimli Ermeni olduğu bilinmektedir. 
3- Sevre haritasında gösterilen vilayetlerin hiçbirinde ermeni çoğunluk yoktur. 
 4-Haçlı seferleri etnik ayırım yaparak sadece Türklere mi saldırdı? Haçlı seferleri tüm müslümanlara karşı olduğu gibi Rus ÇAR Hükümetinin organize ettiği gönüllü ermeni birlikleri ve ermeni çeteleri-etnik ayırım yapmadan - tüm müslümanlara  saldırdılar? Sadece Türk müslümanları ilgileniyormuş gibi  tehcir meselesini 2022 yılı 23 nisanında TBMM gündemine getiren HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın "Ermeni Soykırımı’nın Tanınması" kanun teklifine ithaf olunur . 

Uluorta konuşanlar TC Devletinin uzun yıllardır teklif ettiği tüm bilgi kaynaklarının uluslararası Bilimciler tarafından incelemesine razı olsunlar .


Alaettin Hacımüezzin
İZÇEP(İzmir Çevre Gönüllüleri Platformu)

x   x   x

İLGİLİ YAZI

ERMENİ İDDİALARINA GAZİ’NİN CEVABI

Tarih: 01.05.2024 Okunma: 134

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?