ATATÜRK Alnından Öptü

İsmail Hakkı CENGİZ - 05.09.2024

2024 yılı Kara Harp Okulu mezunu, dönem birincisi Teğmen Ebru Eroğlu’na…

Kara, Deniz ve Hava Harp Okulu’nun 2024 dönem birincileri kadın teğmenler oldu. Bu, en başta, Modern Türkiye’nin kurucusu yüce Atatürk’ün devrimlerinin hedefine ve başarıya ulaştığının açık bir kanıtıdır. Onun için gururla, onurla, umutla, iyimserlikle doluyuz. Bize bu harikulade duyguları yaşatan kadın teğmenleri yürekten tebrik ederim.

Kara Harp Okulu mezunu teğmenlerin, diploma töreni sonrası, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye haykırarak, yüz yıllık gerçeği bir kez daha dünyaya yüksek sesle ilân etmeleri, bütün milletin yüreğine su serpmiş, millete moral ve cesaret vermiş ve muhakkak Atatürk’ün ruhunu da şad etmiştir.

Mustafa Kemal’in askerlerinin, dönem birincisi Ebru Eroğlu önderliğinde, aşağıdaki metni, hep bir ağızdan, yüksek sesle okuyarak ant içmeleri, millet çoğunluğunu mutlu ve memnun ederken, elbette Türk’e ve Cumhuriyet’e düşman olanları rahatsız etti. Yemin metnini beraber okuyalım:

“Ant içeriz ki laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller karşısında bizi bulacak ve kılıçlarımız daima keskin ve hazır olacaktır. Bizler Türk istikbalinin evlatlarıyız. Şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacak, şerefimizle öleceğiz. Ne mutlu Türküm diyene!”

Şimdi, şu Ant’a dikkatle tekrar bakın! Burada normal bir Türk vatandaşını rahatsız edecek ne var? Bir asker, bir teğmen bunları söylemezse, bu andı içmezse asker değildir. Ondan rahatsız olmalı… Böyle bir andı içen, bunu millet önünde yüksek sesle dile getiren bir asker sadece takdir edilir.

Katıksız vatan sevgileri karşısında hayranlıkla duygulandığım, Mustafa Kemal’in askerlerine en sade, en naçizane takdirlerimi sunuyorum. Yiğit teğmenler, size, bu memleketin ekmeği, suyu helal olsun. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Dualarım daima sizlerle.

Mustafa Kemal’in askeri olduğunuzu haykırmanız, aslan gibi kükremeniz, “ne mutlu Türküm” diyen her vatandaşı muhakkak duygulandırmış, göğsünü onurla, gururla, umutla, cesaretle kabartmıştır. Var olun.

Dönem birincisi Teğmen Ebru Eroğlu’nun ince ama kararlı, inançlı ve yürekli sesiyle rehberlik ettiği, gök gürlemesini andıran andınız bütün milletin yüreğindeki yangına su serperken, kuşkuları, endişeleri de dağıttı. Andınız, bütün milleti heyecanlandırdı, coşturdu. Canlandırdı, yüreklendirdi. Hepinize yürekten teşekkür ederiz.

Eminim ki yüce Atatürk, ruhlar âleminden dudaklarını uzatıp, başta dönem birincisi, ant içilmesine önderlik eden Ebru Eroğlu olmak üzere, bütün teğmenleri alnından öpmüştür.

İstiklal Savaşı Kahramanları Mareşal Fevzi Çakmak, Kazım Karabekir Paşa, Hürriyet Kahramanları Enver Paşa ve Kolağası Resneli Niyazi Bey de alınlarınızdan öpmüştür. Çünkü siz, bizim artık öldü zannettiğimiz, “subay ruhu”nun ölmediğini, dipdiri, capcanlı olduğunu, o efsanevi subaylardan intikal eden ve onların kutsal bir emaneti olan subay ruhunun yaşadığını ve ilelebet yaşayacağını kanıtladınız.  Emekli bir subay olarak en çok buna seviniyorum. Subay ruhunun ölümsüz olduğunu gördüğüme seviniyorum.

Sizinle aynı mekanlarda eğitim görmüş, aynı manevî havayı teneffüs etmiş, vatan ve vazife aşkını içselleştirmiş 1980 mezunu bir teğmen olarak beni o günlere tekrar götürdüğünüz ve o günleri yaşattığınız için de ayrıca teşekkür ediyorum.

Naçizane bendeniz de her birinizi alnınızdan tek tek öpüyorum.

İftiharla…

Şerefle…

Umutla…

Cesaretle…

x   x   x

TAVSİYE

 ATATÜRK TEK ADAM MIYDI? (youtube.com)

 

x   x   x

İLGİLİ YAZI

Hürriyet Kahramanı Yüzbaşı RESNELİ NİYAZİ BEY

 

[email protected]

Tarih: 05.09.2024 Okunma: 249

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?