Dua

İsmail Hakkı CENGİZ - 11.09.2024

Dua konusundaki düşüncelerimi daha önceki kimi yazılarımda aktarmıştım. O yazılarda da belirttiğim gibi, sadece, dua etmekle, isteğimizin, arzumuzun, hedeflerimizin gerçekleşmeyeceğini hayatımızdaki tecrübelerden öğrenmiş olmalıyız.

Ama bir konuda hem dua eder hem de ettiğimiz duaya uygun çalışma yapar, çaba gösterirsek Tanrı’nı yardımı mutlaka ulaşıyor. Tanrı, işimizi kolaylaştırıyor. Yardım ediyor. Biz gayrete devam ettikçe, dualarımız basamak basamak gerçekleşiyor, kabul oluyor.

Hayalimdeki yazar olamadığımı düşünüyorum. Peki, hayalimdeki yazar olabilmek için ne yapmalı?

Dua etmeli!

Durmadan dua etmeli!

Allah’ım, bana yazma gücü ver, ifade gücü ver, cümlelerim anamın dili kadar arı duru ve tatlı, Ağrı dağı gibi gizemli ve büyülü, Alpler gibi cazip ve çekici, okyanuslar kadar derin, akarsular gibi akıcı, Himalayalar gibi heybetli, Everest gibi emsalsiz, Türkçe kadar muazzam, muhteşem, duygulu olsun.

Bu duayı her gün, her saat yapsam ve sonucunu beklesem, duam kabul olur ve muhteşem, mükemmel, muazzam bir yazar olabilir miyim?

Olamam, değil mi?

Duam da kabul edilmemiş olur!

Ama sürekli yazma idmanı ve denemesi yaparsam… Bunu sürekli tekrar edersem... Saatlerimi, günlerimi, aylarımı hatta ömrümü buna verirsem… Yazmak bir tutku haline gelirse... Hayatımı yazma sanatına adarsam bir ilerleme sağlayabilirim, değil mi?

Peki, bu yeter mi?

Yetmez!

Daha önce büyülü cümleler yazmış, cümlelerden şaheserler, abideler yaratmış, harikulade yazan ustaları zevk alarak okursam… Sürekli ve dikkatle okursam… Eserlerinin büyük bir bölümünü, bir çırak gibi satır satır kaleme alıp, onların ilhamlarını hissetmeye çalışırsam, ustalıklarını anlayıp özümseyebilirsem, onlardan feyz alarak, yazıyı, edebiyatı, yazma sanatını içselleştirebilirsem, iki okuyup bir yazarsam dualarım muhakkak kabul olur.

Sporda,

Sanatta,

İşte, meslekte,

Okulda vs…

Her yerde, her konuda başarı uzun, gayretli, kararlı, azimli çabalar sonunda gelir. Dua, daima teşvik edicidir. Teşvik edici olmalıdır. Bizim gayretlerimize hız vermeli, ilham vermelidir. Dua, başarıya olan inancımızı kuvvetlendirir. Böyle bir dua anlamlı, faydalı ve en önemlisi böyle bir dua makbul olur. Yaradan’ın bizden istediği, beklediği dua da böyle etkin, harekete geçiren, eylemli, bilinçli bir duadır.

x   x   x

İLGİLİ YAZILAR

DUANIN SIRRI: Olmayacak Dua, Makbul Dua

Evrende Simetri ve Yansıma Vardır

SABIR Ne Demek? SABRIN Kıymetini Bilmek!

 

[email protected]

Tarih: 11.09.2024 Okunma: 44

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?